Shiatsu Ryoho, manuele therapie

shiatsu ryoho, accupressuur of drukpuntmassage

Shiatsu Ryoho betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook acupressuur of drukpuntmassage genoemd.

Boeddhistische monniken hebben in China de Shiatsu Ryoho geintroduceerd. In Japan werd de Shiatsu Ryoho therapie bekend onder de naam anma. Van 1603 tot 1868, het Edo-tijdperk, waren alle artsen in Japan verplicht anma te bestuderen. In het begin van de vorige eeuw gingen anma masseurs die therapeutisch werkten, de methode Shiatsu Ryoho noemen.

Shiatsu ryoho, manuele therapie
Shiatsu Ryoho is een manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën), rotaties en manipulaties. Dit is belangrijk om slecht functioneren van de inwendige organen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen en ziekten te behandelen.
Shiatsu lijkt op acupunctuur
Shiatsu is te vergelijken met acupunctuur, maar er wordt niet met naalden gewerkt. De achtergrond van shiatsu en acupunctuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Shiatsu gaat ervan uit dat je niet de ziekte, maar de zieke persoon moet behandelen. Er wordt vaak gewerkt op energiepunten en energiebanen (meridianen).
Shiatsu therapie
Shiatsu is een holistische therapie, lichaam en geest is een. Er wordt niet alleen gekeken naar het aangedane gebied. Er wordt ook rekening gehouden met uw achtergrond en levensstijl. Als u ergens verzwakking, stijfheid, tinteling of pijn voelt, zult u uw handen naar de specifieke plek brengen, erover wrijven of erop drukken. Deze reactie om het lichaam te herstellen zijn van ver voor de geneeskunde zoals wij die vandaag de dag kennen.
Definitie Shiatsu:

“Therapie, die druk met duimen en handpalmen toepast op bepaalde punten van het lichaam, onregelmatigheden corrigeert, gezondheid onderhoudt en verbetert, bijdraagt tot het verlichten van diverse ziekten (diverse pijnen, stress, ontregeldheden in het zenuwstelsel, etc.) en de zelfgenezende werking van het organisme activeert.

Bron: Namikoshi Shiatsu Europa Nederland

Shiatsu ryoho vergoed door zorgverzekeraar

Shiatsu Ryoho wordt bij lichamelijke klachten door de meeste zorgverzekeraars vergoed via de alternatieve geneeswijzen. U heeft geen verwijsbrief nodig!

Shiatsu Ryoho