Ergon techniek voor het behandelen van bindweefsel en weke delen
Bij de behandeling van bindweefsel gebruik ik naast de manuele technieken en dynamische cupping de ERGON techniek. Dit is een relatief nieuwe Griekse behandelingsvorm, die zeer effectief is. Beperkingen in beweging worden vaak veroorzaakt door bindweefsel dat zich heeft aangepast aan wat er wordt gevraagd. Een verkeerde houding vormt als het ware het bindweefsel. Dit kan omgekeerd worden, maar vraagt naast behandeling bewustwording van de clienten. Er zal een juiste manier van bewegen moeten worden aangeleerd.
Statische en dynamische manipulatie van weke delen wordt afgewisseld. Weke delen verbinden de structuren en organen in het lichaam, ondersteunen of sturen aan (behalve de botten). Onder zacht weefsel vallen de pezen, ligamenten, fascia, huid, bindweefsel, vet en synoviale membranen. Er worden tijdens de ERGON techniek speciale tools gebruikt, om beperkingen van de weke delen te behandelen. De tools zijn zo vormgegeven dat het bindweefsel op verschillende manieren en met een wisselende intensiteit kunnen worden behandeld.
ERGON techniek wordt gebruikt bij verklevingen om het functioneren te verbeteren
Het vermindert spierspanning en spierpijn. Ergon tools zorgen voor het opsporen en losmaken maken van onder andere littekenweefsel, verklevingen en fasciale stijfheid. De behandeling vergroot de lokale doorbloeding. Er wodt met de tools dieper ingewerkt op de onderliggende structuren. Tevens wordt er een groter oppervlak bereikt.
Ergon techniek is een Effectieve aanvulling op andere behandelingen
De ERGON techniek is ontwikkeld door Griekse fysiotherapeuten. Dat de therapie zeer gewild is blijkt uit het feit dat de techniek wereldwijd wordt aangeleerd als ondersteuning bij manuele therapie. De behandeling is effectief bij de aanpak van vele aandoeningen aan het bewegingsapparaat:
- Frozen shoulder
- Iliotibiale band syndroom (runners knee)
- Liespijn
- Lumbago (lage rugpijn)
- Nekpijn
- Ontsteking van de fascie van de voetzool (plantaire fascitis)
- Peesschede ontsteking van de pols (syndroom van Quervain)
- Pijn in de bovenrug
- Schouderluxatie
- Spierkrampen
- Tendinopathie (peesaandoening)
- Tennis- en golfers elleboog
- Triggerpoints
- Verzwikte enkel