Zwangerschapsmassage Klazienaveen

Zwangerschapsmassage Klazienaveen

Zwangerschapsmassage Klazienaveen behandelt zwangerschapsklachten met Shiatsu Ryoho eventueel gecombineerd met andere massage technieken.

Bij zwangerschapsmassage Klazienaveen wordt de Shiatsu behandeling bij lichamelijke klachten ook bij zwangerschap vergoed via de alternatieve geneeswijzen. U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig!

Voordelen van zwangerschapsmassage

Als u gebruik wilt maken van een massage tijdens de zwangerschap, is Shiatsu Ryoho de aanbevolen methode. Het is een uitstekend middel tegen de ongemakken die je ervaart tijdens de zwangerschap. Ongemakken die het gevolg zijn van alle hormonale veranderingen in je lichaam.

Wat zijn de voordelen van een massage tijdens de zwangerschap?

Beter ontspannen

Uit onderzoek dat de afgelopen 10 jaar is uitgevoerd, is gebleken dat een zwangerschapsmassage zorgt voor meer ontspanning en stress reduceert. Hierdoor ontstaat een betere lichamelijke gezondheid. Dit effect was al te zien na 5 massages bij zwangere vrouwen. De veranderingen in de hormoonspiegels leidden tot minder complicaties tijdens de geboorte. De kans op een baby met een laag geboortegewicht ging omlaag.

Minder oedeem

Oedeem wordt vaak veroorzaakt door verminderde circulatie en verhoogde druk op de grote bloedvaten. Zwangerschapsmassage helpt om zachte weefsels te stimuleren om de verzameling van vloeistoffen in gezwollen gewrichten te verminderen. Het zorgt dat weefselafval sneller wordt verwijderd.

Vermindering van pijn

Veel zwangere vrouwen hebben last van hun heupen en beenspieren. De zware baarmoeder rust op de spieren van de bekkenbodem en onderrug. Een zwangerschapsmassage kan deze spanning verlichten door de nabijgelegen spieren los te maken. Veel vrouwen die een zwangerschapsmassage hebben ondergaan, merken een vermindering van pijn aan de heupen.

Andere voordelen van een zwangerschapsmassage

• Beter slapen
• Minder gewrichtspijn
• Verbeterde bloedcirculatie
• Minder oedeem
• Minder spierspanning en hoofdpijn
• Minder stress en angst
• Verbeterde zuurstofvoorziening van spieren en weefsels
• Minder rugpijn

Referentie van Erna  Oosterhuis:

Heb een zwangerschapsmassage gehad bij Grietje, liep toen bijna op het laatst. Voelde heerlijk ontspannend!