Verzekeraars

Zorgverzekeraars

Shiatsu Ryoho, Triggerpoint Therapie en Dry Needling worden bij lichamelijke klachten door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed via de alternatieve geneeswijzen (aanvullend pakket). Ik voldoe aan de PLATO opleidingseisen en zit in registerlaag 25.

Om in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraars te komen heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig!

Alternatieve geneeswijzen door Zorgwijzer.nl

Alternatieve of complementaire geneeswijzen kunnen een goede aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde. Het nadeel is dat alternatieve en complementaire geneeswijzen niet worden vergoed door de basisverzekering. Je dient een aanvullende zorgverzekering af te sluiten om voor vergoeding in aanmerking te komen. Verderop staan de vergoedingen per alternatieve geneeswijze in kaartgebracht.

Gelukkig hebben bijna alle zorgverzekeraars diverse aanvullende pakketten in hun polisaanbod opgenomen. Sommige verzekeraars hebben een aparte vergoeding voor bepaalde alternatieve/complementaire geneeswijzen of een aparte vergoeding voor alternatieve geneesmiddelen. Bij andere zorgverzekeraars kunnen zowel geneeswijzen als geneesmiddelen onder één vergoeding vallen.

–> Ga direct door naar de vergoedingen voor specifieke alternatieve geneeswijzen

Waar let ik op?

Bij het vergelijken van een zorgverzekering met alternatieve geneeswijzen let je op drie zaken:

Waar let je op?

  1. De maximale vergoeding (op jaarbasis)
  2. Het vergoedingspercentage (soms wordt slechts een bepaald percentage van de behandeling vergoed)
  3. Maximale dagvergoeding of maximale vergoeding per behandeling.

Verder houd je ook rekening met de voorwaarden van de zorgverzekeraar. Zo vergoed niet iedere zorgverzekeraar alle alternatieve geneeswijzen. Iedere zorgverzekeraar erkent doorgaans een selectie beroepsverenigingen binnen de alternatieve/complementaire geneeswijzen waarbij behandelaars en artsen in hun vakgebied zijn aangesloten. Indien de beroepsvereniging waar de arts/behandelaar wordt erkend door de zorgverzekeraar, kan vergoeding plaatsvinden, mits aan alle overige voorwaarden voldaan is.

Voor vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering – dus ook voor alternatieve geneeswijzen – betalen cliënten geen verplicht eigen risico of wettelijke eigen bijdrage.

Bron: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen 

 

Massage en Advies Klazienaveen is aangesloten bij:

Commissie Klacht- en Tuchtrecht DIAGNOS-TIZ:

Schuurmanstraat 6 7691 PR Bergentheim

AGB-code zorgverlener 90-042755

AGB-code praktijk 90051539

Koepel RBCZ, Koepel NIBIG (284219)

Beroepsvereniging NMTN (T11053)

Beroepsvereniging NVST (L2481).

E-mail: ikhebeenklacht@diagnos-tiz.nl

WKKGZ

Stichting Tuchtrecht Beroepen Natuurlijke Gezondheidszorg (TCZ) is een tuchtrechtregister van de koepelorganisatie  RBCZ.

Inspectie
www.igz.nl

Civiele rechter
www.rechtspraak.nl

Register van Beroepsbeoefenaren
www.rbcz.nu